Czerwona kapusta z rodzynkami, miodem i octem balsamicznym

Składniki:

- średnia główka czerwonej kapusty
- 100 ml octu balsamicznego
- 200 g rodzynek sułtańskich
- 170 g majonezu
- 100 g miodu naturalnego, płynnego
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Umytą i osuszoną kapustę poszatkowałam, wrzuciłam do garnka z gotującą się wodą na 10 minut.
2. Po 10 minutach gotowania, kapustę odcedziłam i ostudziłam.
3. Kapustę skropiłam octem balsamicznym i dodałam sułtanki.
4. Majonez połączyłam z miodem i dokładnie wymieszałam z kapustą. Doprawiłam solą i pieprzem.

Kapustę podaję na zimno albo na ciepło jako dodatek do mięs, ryb...



1 komentarz

  1. nie jadłam nigdy kapusty czerwonej w taki sposób ;] pyszny.

    OdpowiedzUsuń