Dzisiaj spora miska z dużą dawką przeciwutleniaczy, błonnika, żelaza i witamin.
Składniki:
- 1 średniej wielkości burak, obrany
- 1 i 1/2 szklanki mrożonych mieszanych owoców leśnych
- 2 szklanki liści szpinaku baby
- 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub innego roślinnego mleka)
- 1 dojrzały banan
- 2 daktyle albo łyżka syropu z agawy/miodu
- 1 łyżka siemienia lnianego albo nasion chia
- opcjonalnie dodaję jeszcze łyżeczkę proszku maca, młody jęczmień albo ostropest
Przygotowanie:
1. Do kielicha blendera dodałam wszystkie składniki.
2. Miksowałam do uzyskania gęstej, gładkiej masy.
3. Gotowe smoothie przełożyłam do miski i udekorowałam ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz