Smoothie bowl ze świeżego buraka i leśnych owoców


Dzisiaj spora miska z dużą dawką przeciwutleniaczy, błonnika, żelaza i witamin.

Składniki:

- 1 średniej wielkości burak, obrany
- 1 i 1/2 szklanki mrożonych mieszanych owoców leśnych 
- 2 szklanki liści szpinaku baby 
- 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub innego roślinnego mleka)
- 1 dojrzały banan
- 2 daktyle albo łyżka syropu z agawy/miodu
- 1 łyżka siemienia lnianego albo nasion chia
- opcjonalnie dodaję jeszcze łyżeczkę proszku maca, młody jęczmień albo ostropest

Przygotowanie

1. Do kielicha blendera dodałam wszystkie składniki.
2. Miksowałam do uzyskania gęstej, gładkiej masy.
3. Gotowe smoothie przełożyłam do miski i udekorowałam ulubionymi dodatkami.




Brak komentarzy

Prześlij komentarz