Lubię przygotowywać tę kawę na bazie mleka migdałowego.
Dla mnie kawa + mleko migdałowe + cynamon + kulka lodów waniliowych
jest jedną z najlepszych kombinacji.
Składniki:
- 1-2 mrożone banany (może też być dojrzały świeży banan)
- 1/2 szklanki schłodzonej kawy
- 1/4 szklanki ulubionego mleka
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka masła orzechowego albo migdałowego
- 1 łyżka waniliowych lodów (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Po zaparzeniu kawy wlałam ją do pojemnika. Kiedy ostygła umieściłam
w lodówce i pozwoliłam porządnie się jej schłodzić.
2. Wszystkie składniki umieściłam w blenderze i zmiksowałam.
3. Gotowa kawę przelałam do kubka.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz