Ciasteczka owsiane z rodzynkami


Składniki:

- 180 g płatków owsianych
- 170 g mąki pszennej
- 170 g cukru trzcinowego
- 110 cukru
- 100 g rodzynek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kardamonu
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 225 g miękkiego masła
- 1 jajko

Przygotowanie:  

1. Wszystkie suche składniki wsypałam do miski i dokładnie wymieszałam.
2. Dodałam masło, jajko i zagniotłam gładkie ciasto.
3. Z ciasta uformowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyłam je, w sporych odstępach, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Przed zdjęciem z blachy odczekałam kilka minut.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz