Migdałowo-kokosowo-czekoladowe smoothie bowl


Ten migdałowo-kokosowo-czekoladowy koktajl jest pysznym sposobem na rozpoczęcie dnia! To prosty przepis, którego zrobienie zajmuje nie więcej niż 5 minut. Dodatkowym jego walorem jest to, że jest wegański i bezglutenowy.

Składniki:

- 2 zamrożone banany
- 1/2 szklanki kokosowo-czekoladowego jogurtu (ale można zastąpić koksowym, kawowym, naturalnym)
-  2 łyżki masła migdałowego
- 2 łyżki surowego kakao
- łyżka ostropestu plamistego (opcjonalnie) 

Dodatki:

zwykle daję to co mam pod ręką. Tym razem były to:
-  1 łyżka nasion chia
- łyżeczka surowego kako
- płatki kokosowe
- dwa plasterki persemony


Przygotowanie:

1. Połączyłam w kielichu blendera: banany, jogurt, masło migdałowe, kakao i ostropest. Jeśli zachodzi potrzeba dodaję więcej jogurtu, konsystencja powinna być gęsta i gładka.  
2. Gotowe smoothie przenoszę do miski i wzbogacam ulubionymi dodatkami.


1 komentarz