Składniki:
- 3 szklanki jogurtu greckiego
- 2 szklanki malin + kilka malin do dekoracji
- 0,75 szklanki + 1 łyżka drobnego cukru
- ziarenka z 0,5 laski wanilii
Przygotowanie:
1. Jogurt ucieram z ziarenkami wanilii i 0,75 szklanki cukru do momentu, aż cukier się rozpuści. Wstawiam na godzinę do lodówki.
2. Maliny miksuję z łyżką cukru i również na godzinę wkładam do lodówki.
3. Po godzinie wyjmuję jogurt i maliny z lodówki, łączę je ze sobą, przelewam do kokilek, dekoruję malinami i na minimum trzy godziny wkładam do zamrażalnika.
4. Przed podaniem wyjmuję kokilki aby lekko odtajały.
Mniam!
OdpowiedzUsuńpiękny ma kolor, nawet w taki chłodny dzień ma się ochotę go zjeśc!
OdpowiedzUsuńCHEF MASTER :D
OdpowiedzUsuń