Pieczone papryki faszerwoane pomidorami, czosnkiem i kaparami


Składniki:

- 2 czerwone paryki
- 2 żółte papryki
- kilka łyżek oliwy
- 4- 5 ząbków czosnku
- około 30 czerwonych pomidorków cherry
- około 30 żółtych pomidorków cherry              
- 4 łyżki kaparów

- 2 łyżki listków świeżego tymianku
- sól do smaku
- świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:                

1. Umyte papryki, przekroiłam na pół, oczyściłam dokładnie z pestek.
2. Naczynie żaroodporne wysmarowałam oliwą, ułożyłam w nim paryki, których wnętrza również posmarowałam oliwą.
3. Czosnek obrałam, posiekałam i umieściłam we wnętrzu papryk, razem z naciętymi delikatnie na krzyż, pomidorkami cherry. Czerwone pomidorki włożyłam do żółtych papryk, a żólte do czerwonych.
4. Na wierzch wyłożyłam kapary, listki tymianku, posoliłam, posypałam pieprzem i polałam jeszcze odrobiną oliwy.
5. Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopn i piekłam 35 minut.



Brak komentarzy

Prześlij komentarz