- duże opakowanie wafli
- 100 g drobnego cukru
- 200 gram gorzkiej czekolady (używam z 65%-70% kakao)
- 4 żółtka
- 200 g masła
- około 200 g mielonych orzechów włoskich
Składniki na polewę:
- 75 gram gorzkiej czekolady (65%-70% kakao)
- 35 g masła
- 50 g pokruszonych orzechów włoskich do posypania
Przygotowanie:
1. Żółtka i cukier utarłam na kogel-mogel.
2. W między czasie, cały czas mieszając, w kąpieli wodnej rozpuściłam czekoladę z masłem.
Kryśka |
4. Masę rozsmarowałam na waflach kładąc jeden na drugim.
3. Gotowe wafle mocno docisnęłam jakimś ciężkim przedmiotem i wstawiłam na noc do lodówki.
4. Rano czekoladę i masło rozpuściłam w kąpieli wodnej i oblałam nią wyjęte z lodówki wafle, które posypałam orzechami.
5. Pischingera wstawiłam ponownie do lodówki do momentu aż czekolada stężała. Gotowego pokroiłam w prostokątne kawałki.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz