Produkty:
- 150- 200 g kaszy kuskus
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 2 papryki dowolnego koloru
- puszka czerwonej fasoli
- sól, pieprz i oregano do smaku
- łyżka oliwy
- sok wyciśnięty z połowy cytryny albo limonki
Przygotowanie:
1. Kaszę wsypuję do miseczki, zalewam wrzątkiem 0,5 cm ponad poziom kaszy. Odstawiam na kilka minut aż kasza wchłonie cały płyn. Potem dodaję sól, pieprz, mieszam i odstawiam na chwilę aż ostygnie.
2. W tym czasie pomidory zalewam wrzątkiem, obieram ze skóry i kroję w kostkę. Tak samo kroję obranego ogórka i papryki. Fasolkę odcedzam. Wszystkie warzywa dodaję do kaszy, mieszam, dodaję oliwę z oliwek, sok z cytryny i przyprawy do smaku.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz