Sałatka z kuskusem i czerwoną fasolą

Produkty:

- 150- 200 g kaszy kuskus
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 2 papryki dowolnego koloru
- puszka czerwonej fasoli
- sól, pieprz i oregano do smaku
- łyżka oliwy
- sok wyciśnięty z połowy cytryny albo limonki

Przygotowanie:

1. Kaszę wsypuję do miseczki, zalewam wrzątkiem 0,5 cm ponad poziom kaszy. Odstawiam na kilka minut aż kasza wchłonie cały płyn. Potem dodaję sól, pieprz, mieszam i odstawiam na chwilę  aż ostygnie.
2.  W tym czasie pomidory zalewam wrzątkiem, obieram ze skóry i kroję w kostkę. Tak samo kroję obranego ogórka i papryki. Fasolkę odcedzam. Wszystkie warzywa dodaję do kaszy, mieszam, dodaję oliwę z oliwek, sok z cytryny i przyprawy do smaku.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz