Produkty:
- 2 dojrzałe awokado
- 2,5 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza
- 1/4 posiekanej czerwonej cebuli
- 1/2 pokrojonej drobno czerwonej papryczki chilli
- 1/2 przeciśniętego ząbka czosnku
- odrobina tabasco
-garść posiekanych listków kolendry
- 2 łyżki soku wyciśniętego z limonki
- sól do smaku
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki mieszam w misce, uważam żeby nie przedobrzyć z tabasco, bo będzie bardzo ostre.
2. Nakładam do miseczek i podaję z chipsami z tortilli lub z braku laku, przygotowanymi w piekarniku, małym grzankami maźniętymi wcześniej z oliwą z oliwek.
3. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej, tylko wtedy tymianek dodajemy przed podaniem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz