Produkty na 2 osoby:
- dwa dzwonka łososia
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- sól
- pieprz
- 2 łyżki śmietany (36%)
- 1,5 szklanki ugotowanego bobu
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok wyciśnięty z połowy limonki
- sól
- pieprz
- wyciśnięty duży ząbek czosnku
- posiekana garść mięty, bazylii, natki pietruszki i szczypiorku
Przygotowanie:
1. Rozkładam kawałek folii aluminiowej, na nią kładę mniejszy kawałek papieru do pieczenia. Umieszczam na nim łososia, którego doprawiam solą, pieprzem i sokiem z pomarańczy.
2. W misce mieszam bób, kapary, czosnek, posiekane zioła, sok z limonki, pieprz i oliwę z oliwek. Mieszam. Jeśli jest za mało słone doprawiam solą.
3. Tak przygotowany bób nakładam na porcje łososia i polewam śmietanką. Rybę z bobem zawijam dokładnie folią i wkładam do żaroodpornego naczynia, które przykrywam. Piekę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, ustawionym na opcję grillowania. Grilluję 15 minut.
3. Tak przygotowany bób nakładam na porcje łososia i polewam śmietanką. Rybę z bobem zawijam dokładnie folią i wkładam do żaroodpornego naczynia, które przykrywam. Piekę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, ustawionym na opcję grillowania. Grilluję 15 minut.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz