Produkty:
- 25 dag kaszy kuskus
- 2 dymki
- 3 dojrzałe pomidory
- 1 zielony ogórek
- sok wyciśnięty z cytryny
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- kilkanaście listków mięty
- pęczek natki pietruszki
1.Kuskus wsypuję do miseczki, zalewam wrzątkiem 0,5 cm ponad poziom kaszy. Odstawiam na kilka minut aż kasza wchłonie cały płyn.
2. Pomidory zalewam wrzątkiem i obieram ze skóry.
3. Natkę i miętę myję, osuszam i drobno siekam. To samo robię z dymką (wraz z częścią szczypiorku). Ogórka i pomidora kroję w kostkę.
4. Do ostudzonego kuskusu dodaję warzywa, zioła, doprawiam pieprzem.
5. Sok z cytryny mieszam z oliwą z oliwek i łączę z kaszą.
6. Całość mieszam doprawiam do smaku solą i pieprzem.
7. Przykrywam folią i odstawiam na godzinę do lodówki.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz