Paszteciki z pesto i pamezanem

Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego
 -czerwone pesto, około 150 g (pesto rosso)
- kilka łyżek tartego parmezanu
- szczypta soli

Przygotowanie:


1. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni C.
2. Rozwinęłam ciasto francuskie na czystym blacie i na całej jego powierzchni rozsmarowałam pesto. 
3. Całość posypałam tartym parmezanem. 
4. Zwijałam cienko do środka pierwszy bok ciasta, zatrzymałam się pośrodku i zaczęłam zwijanie drugiego boku. Po zwinięciu boków otrzymujemałam dwa ślimaki.
5. Zwinięte ciasto pocięłam na kawałki, które rozłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
6. Zawijasy oprószyłam solą. 
7. Piekłam około 20 minut w 200 stopniach. 
8. Gotowe paszteciki posypałam tartym parmezanem.




Brak komentarzy

Prześlij komentarz