- około 1,5 kg schabu środkowego albo karkowego
- sól
- majeranek
-10 ząbków czosnku
- rękaw foliowy do pieczenia
Przygotowanie:
1. Mięso ze wszystkich stron porządnie natarłam solą i kilkoma wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
2. Ponacinałam mięso ostrym nożem i wepchnęłam do naciętych kieszeni pozostałe ząbki czosnku.
3. Schab posypałam majerankiem. I zostawiłam żeby się zmacerował na około 2 godziny
4. Przełożyłam mięso do rękawa foliowego, zacisnęłam opaski i położyłam w żaroodpornym naczyniu.
5. Na dolnej kratce piekarnika umieściłam naczynia z gorącą wodą. Nad nimi brytfankę ze schabem.
6. Włączyłam piekarnik, temperaturę ustawiłam na 200 stopni C. Piekłam około 1,5 godziny, aż schab zarumienił się na wierzchu.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz