Smoothie bowl z kaszy gryczanej i buraka


Buraki na śniadanie? Czemu nie! To jest najsmaczniejsza miska witamin i przeciwutleniaczy!


Składniki:

- 70 g niepalonej kaszy gryczanej
- 1/2 ugotowanego buraka
- banan, dojrzały
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1/4-1/2 kubka mleka owsianego lub innego roślinnego

dodatki: ulubione owoce, bakalie, granola, nasiona. Daje to co mam pod ręką.

Przygotowanie:

1. Kaszę gryczaną zalałam wieczorem wodą i przez całą noc ją moczyłam. Rano odlałam wodę, kaszę przepłukałam i wraz z pozostałymi składnikami umieściłam w kielichu blendera.
2. Zmiksowałam na gładką, gęstą, jedwabistą masę.
3. Gotowe smoothie przełożyłam do miski i udekorowałam wybranymi dodatkami.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz