Dzisiaj młoda kapusta, na którą czekałam cały rok, ale się doczekałam ;-)
Wersja light, bez żadnych ulepszaczy typu zasmażka czy koncentrat pomidorowy.
Produkty:
- 1 kapusta
- pęczek koperku
- kilka kropel soku wyciśniętego z cytryny
- 1 - 1/5 szklanki wody
- do smaku sól, pieprz, odrobina cukru. Czasami dodaję na zmianę majeranek albo kminek, ale można się bez tych przypraw obejść, a i tak jest pysznie.
Przygotowanie:
1. Kapustę kroję na ćwiartki, a ćwiartki kroję w paski.
2. Wrzucam kapustę do głębokiego garnka, zalewam wodą i duszę pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
3. Pod koniec gotowania dokładam do kapusty posiekany koperek i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz