Wiosenna sałatka z rukolą i truskawkami

Produkty dla dwóch osób:


- 100 gr rukoli
- garść pokrojonych w plasterki czarnych oliwek
- kilkanaście truskawek
- 70 gr sera feta ( kilkanaście kostek)
- świeżo zmielony pieprz
- szczypiorek (opcjonalnie)
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1 mały ząbek czosnku


Przygotowanie:


1. Rukolę rozkładam na dużych talerzach, umieszczam na niej oliwki, przekrojone truskawki i ser feta pokrojony w kostkę. Posypuję szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.
2. Do kubka wlewam 4 łyżki oliwy z oliwek, po łyżce miodu i soku z cytryny oraz wyciśnięty ząbek czosnku. Solę i pieprzę do smaku i dokładnie mieszam. Sosem polewam rukolę.







Brak komentarzy

Prześlij komentarz