Marta |
Produkty:
- 1 arbuz
- 1 banan
- 2 jabłka
- parę mandarynek lub 1 duża pomarańcza
- kiść winogron
- garść drobnych owoców, np. malin, borówek, owoców leśnych
- rodzynki, orzeszki, migdały, dobre suszone owoce - co kto ma pod ręką i chce, im więcej dodatków, tym sałatka smaczniejsza
-miód
- sok z cytryny (2-3 łyżki)
Przygotowanie:
1. Marta przekroiła arbuz na pół i z jednej połówki wyjęła miąższ. Powstałą miskę położyła na durszlaku do góry dnem, by sok wyciekł.
2. Miąższ pokroiła w kostkę. Jabłka podzieliła na ćwiartki, usunęła gniazda nasienne i też pokroiła w kostkę.
3. Mandarynki/ pomarańczę obrała, podzieliła na cząstki i poprzekrawała je na połowy, by puściły trochę soku. Banana pokroiła na plasterki, obranego rzecz jasna.
4. Wszystko wymieszała z winogronami, drobnymi owocami i bakaliami, przełożyła do wydrążonej połówki arbuza, zalała sosem z miodu i soku z cytryny.
Sałatka super ,a słoneczko jeszcze śliczniejsze :-)
OdpowiedzUsuń:-)
OdpowiedzUsuńPięknie! I smacznie!
OdpowiedzUsuń