Składniki:
- 250 g obranego i pokrojonego rabarbaru
- 1/4 szklanki drobnego cukru
- pół szklanki wody
- pół łyżeczki cynamonu
- szklanka jogurtu waniliowego
- 1/3 szklanki muesli
Przygotowanie:
1. W rondelku umieściłam rabarbar, dodałam cynamon, cukier i wodę. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i od czasu do czasu mieszając, gotowałam 10 minut, aż rabarbar stał się miękki.
2. Przestudziłam i schłodziłam w lodówce.
3. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do 180 stopni i przez 5- 8 minut podsmażałam na pergaminie muesli.
4. Rabarbar umieściłam w trzech szklankach, na wierzch ułożyłam jogurt i posypałam podpieczonym mesli.
* inspiracja : mojewypieki.com
właśnie taki mam jutro zamiar zrobić ;)
OdpowiedzUsuń