Deser rabarbarowo-jogurtowy z muesli


  Składniki:                                             

- 250 g obranego i pokrojonego rabarbaru
- 1/4 szklanki drobnego cukru
- pół szklanki wody
- pół łyżeczki cynamonu
- szklanka jogurtu waniliowego
- 1/3 szklanki muesli

Przygotowanie:

1. W rondelku umieściłam rabarbar, dodałam cynamon, cukier i wodę. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień i od czasu do czasu mieszając, gotowałam 10 minut, aż rabarbar stał się miękki.

2. Przestudziłam i schłodziłam w lodówce. 


3. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do 180 stopni i przez 5- 8 minut podsmażałam na pergaminie muesli.

4. Rabarbar umieściłam w trzech szklankach, na wierzch ułożyłam jogurt i posypałam podpieczonym mesli.

* inspiracja : mojewypieki.com



1 komentarz