Składniki:
- Duży pęczek białych szparagów
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- 1 pietruszka łyżka masła
- gałka muszkat¨łowa do smaku
- sól morska do smaku
- świeżo mielony pieprz do smaku
- 1- 1,2 l bulionu warzywnego
1. Na patelni rozgrzewam olej i masło, wrzucam na nią obraną i posiekaną cebulę, którą smażę do chwili, aż się zeszkli.
2. Dokładam obrane i pokrojone warzywa, zwracając szczególną uwagę na dokładne oczyszczenie szparagów i odłamaniu twardych końcówek, aby zupa nie była po ugotowaniu łykowata.
3. Zalewam warzywa gorącym bulionem ( musi przykryć warzywa) i gotuję około 20 minut do momentu kiedy warzywa staną się miękkie.
4. Zupę doprawiam przyprawami i partiami miksuję w blenderze.5. Gotową przelewam do ciepłych miseczek.
Ale świetnie wygląda! Gratuluję super smacznych przepisów i przepięknych zdjęć :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i chciałabym zaprosić Ciebie na listę TOP BLOGI na stronie Znajdzprzepisy.pl :)
Zauważyłam, że masz kilka banerków z innych str. na swoim blogu, dlatego byłabym zaszczycona, jakbyś dołączyła i do nas.
Znajdzprzepisy.pl jest wyszukiwarką, która zbiera przepisy z najlepszych stron oraz blogów kulinarnych.
Już ponad 1100 blogerów dołączyło do nas i skorzystało z dodatkowych odwiedzin, które dostarczamy.
Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog
Życzę miłego weekendu! ;)