- 6 jaj
- pęczek pokrojonej natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól morska do smaku
- świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
1.Jajka ubiłam z solą i pieprzem do chwili powstania piany.
2. Masę jajeczną zmiksowałam z natką pietruszki.
3. Oliwę rozgrzałam na patelni, przelałam na nią jajka, rozprowadzając je po całej patelni za pomocą drewnianej łyżki.
4. Zmniejszyłam ogień i pozostawiłam jaja do ścięcia.
5. Gdy omlet zarumienił się z jednej strony, za pomocą talerza, delikatnie przewróciłam go na drugą stronę.
6. Smażyłam do momentu, gdy się dobrze ściął.
7. Omlet pokroiłam na ćwiartki i podałam na cieoło.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz