Tagliatelle z łososiem

Produkty:
- kostka łososia
- kilka suszonych pomidorów (ze słoika z oliwą)
- świeżo mielony pieprz
- masło (łyżka, dwie)
- tymianek
- duży ząbek czosnku
- czarne (zielone) oliwki
- makaron ( ja najczęściej do tego przepisu używam Tagliatelle)

Przygotowanie:
1. Łososia smażę na patelni na maśle. Studzę.
2. Pomidory suszone wraz z odrobiną oliwy ze słoika miksuję z tymiankiem, oliwkami, czosnkiem i pieprzem. Na końcu dodaję do tego łososia. Drobno to wszystko ugniatam lub miksuję w blenderze
3. Mieszam to z makaronem. Podaję na ciepło. Na koniec można posypać świeżą bazylią.


Takie samo Pesto mogę położyć na bułeczki i zapiec. Wyjdą bruchetty.


1 komentarz