Bezy z migdałami


Składniki:

- 2 białka
- 1 łyczka soku wyciśniętego z cytryny
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- ćwierć szklanki drobnego cukru
- ćwierć szklanki płatków migdałowych

Przygotowanie:  


1. Piekarnik nagrzałam do 110 stopni C.
2. Białka ubiłam na sztywną pianę. Ubijając dodawałam stopniowo cukier.
3. Kiedy piana zrobiła się sztywna wlałam sok wyciśnięty z cytryny i skrobię kukurydzianą.
4. Płatki migdałowe zmiksowałam na proszek i dodałam do piany.Wszystko bardzo delikatnie wymieszałam.
5. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia, na który wyciskałam szprycą beziki (można nakładać łyżką). Piekłam około 30 minut.

3 komentarze