- 50 g mąki ryżowej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 15 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- odrobina soli
- 300 ml mleka migdałowego (może być każde)
- 30 g oleju kokosowego
Przygotowanie:
Ciasto robię według tego przepisu
Składniki na masę:
- 4 do 5 gruszek
- 1 łyżka masła
- ½ łyżeczki cynamonu
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
- 1 łyżka syropu klonowego albo miodu
- garść posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. W rondelku rozpuściłam masło.
2. Umyte i obrane ze skóry gruszki pokroiłam na kawałki następnie umieściłam je w rondelku z masłem. Dodałam do nich anyż, cynamon i cukier z wanilią.
3. Dusiłam na małym ogniu (można dolać odrobinę wody) do czasu, aż gruszki zmiękły (około 20 minut).
4. Gruszki oddzieliłam od powstałego sosu, dodałam do niego miód, a do gruszek wsypałam posiekane orzechy.
5. Masą z gruszek smaruję naleśniki, składam je w trójkąty i polewam powstałym syropem.
- ½ łyżeczki cynamonu
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
- 1 łyżka syropu klonowego albo miodu
- garść posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. W rondelku rozpuściłam masło.
2. Umyte i obrane ze skóry gruszki pokroiłam na kawałki następnie umieściłam je w rondelku z masłem. Dodałam do nich anyż, cynamon i cukier z wanilią.
3. Dusiłam na małym ogniu (można dolać odrobinę wody) do czasu, aż gruszki zmiękły (około 20 minut).
4. Gruszki oddzieliłam od powstałego sosu, dodałam do niego miód, a do gruszek wsypałam posiekane orzechy.
5. Masą z gruszek smaruję naleśniki, składam je w trójkąty i polewam powstałym syropem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz