Grillowana kukurydza z chili i kolendrą

Składniki:

- 3 kukurydze
- 45 g masła
- kawałek posiekanej papryczki chili
- garść posiekanej kolendry albo liści natki pietruszki
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- skórka otarta z 1 limonki
- sok wyciśnięty z 1 limonki

Przygotowanie:

1. Masło rozpuściłam w rondelku. Dodałam do niego sól, pieprz, papryczkę, natkę/kolendrę i startą skórkę z limonki. Wszystko wymieszałam.
2. Piekarnik nagrzałam do 190 stopni C.
3. Kolby kukurydzy natarłam masłem, przykryłam liśćmi, ułożyłam w żaroodpornym naczyniu i wstawiłam do nagrzanego piekarnika z włączoną funkcją grillowania. 
4. Grillowałam 25 minut. 
5. Gotowe kukurydze przed podaniem skropiłam sokiem z limonki.

inspiracja: Kwestia Smaku

Brak komentarzy

Prześlij komentarz