- cebula
- ząbek czosnku
- 5 jajek
- kilka gałązek jarmużu
- garść startego żóltego sera (użyłam gouda)
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- oliwa albo samło klarowane do smażenia (około 1,5 łyżki)
Przygotowanie:
1. Jajka wbiłam do miski, rozbełtałam widelcem i dodałam starty ser. Wymieszałam.
2. Umyty, osuszony jarmuż porwałam na małe kawałki, pozbywając się twardych łodyg i nerwów.
2. Cebulę i czosnek drobno posiekałam.
3. Na patelni rozpuściłam tłuszcz, dodałam cebulę, czosnek oraz jarmuż. Smażyłam na średnim ogniu, aż cebula się zeszkliła, a jarmuż zarumienił na brzegach i zmiękł. Wlałam masę jajeczną i usmażyłam jajecznicę. Doprawiłam ją solą i pieprzem.
Takiej wersji jeszcze nie jadłam a wygląda ona bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuń