Składniki:
- pół kostki masła (125 gr)
- 2- 2,5 szkl płatków owsianych
- 2 jajka
- pół szklanki cukru
- łyżeczka aromatu waniliowego/ migdałowego
- opakowanie cukru waniliowego
- 100 g wiórek kokosowych
Przygotowanie:
1. Masło ucieram z żółtkami, cukrem, aromatem i cukrem waniliowym.
2. Do utartej masy dodaje płatki owsiane, wiórki kokosowe i przez parę minut mieszam całość.
3. Z białek ubijam pianę, dodaję łyżkę cukru i jeszcze chwilę ubijam.
4. Masę delikatnie łączę z pianą.
5. Na sucha blachę nakładam łyżką (albo formuję ręką) ciasteczka.
6. Ciasteczka piekę na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 12- 15 minut.
7. Zdejmuje je z blachy kiedy ostygną.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz