Oscypek marynowany w sosie miodowo- cytrynowym

Produkty:

- 40 dkg oscypka
- 75 gr miodu
- sok z 1/2 cytryny
- 1/4 papryczki chilli
- 25 dkg pomidorków koktajlowych
- 75 ml oleju lnianego
- do smaku sól i swieżo zmielony pieprz

Przygotowanie:  

1. Miód, sok z cytryny i pokrojoną papryczkę chilli mieszam ze sobą.
2. Oscypka kroję w plastry o grubości 1,5- 2 cm i wkładam na godzinę do przygotowanej miodowo- cytrynowej marynaty.
3. Po godzinie wykładam osypki w żaroodpornym naczyniu i zapiekam w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 5 minut.
4. W tym czasie umyte i wysuszone pomidorki przekrawam na połówki, doprawiam solą, pieprzem i skrapiam olejem.
5. Ser wyjmuję z piekarnika i podaję razem z pomidorkami.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz