Jajecznica na pomidorach


Składniki:

- 5 dużych jaj
- 3 pomidory
- posiekane listki natki pietruszki
- łyżka masła
- sól do smaku
- świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

1. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę (albo na półplasterki).
2. Na patelni roztopiłam masło, włożyłam pomidory. Smażyłam, aż zrobiły się miękkie, a sok odparował.
3. Rozbełtane wcześniej w miseczce jajka wylałam na patelnię z miękkimi pomidorami. Posoliłam, dodałam pieprz, wymieszałam i smażyłam do momentu ścięcia się jajek.
4. Posypałam posiekanymi liśćmi natki pietruszki i przełożyłam na talerze.

1 komentarz

  1. Bardzo lubię taką jajecznicę. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń